CASE forskare bidrar till skrift om äldre

Bra liv för äldre

Forskningsresultat inom äldreområdet behöver spridas och användas. I synnerhet inom kommunal vård och omsorg. Det anser Fysioterapeuterna, Svensk sjuksköterskeförening och Sveriges Arbetsterapeuter. Därför ger de tillsammans ut skriften "Bra liv för äldre - Forskning ger nya möjligheter".

Skriften presenterar goda exempel på forskningsresultat som kan bidra till att förbättra prevention, hälsa, vård och omsorg för äldre. Flera forskare som är knutna till CASE medverkar.

Anna-Karin Edberg, professor i omvårdnad vid Högskolan Kristianstad, redogör för hur samtal och möten kan vara centrala för att möta
existentiell ensamhet hos äldre.

Anna-Karin Edberg
Foto: Högskolan Kristianstad

Agneta Malmgren Fänge, docent i arbetsterapi vid Lunds universitet, lyfter fram forskning kring fall och fallrisker.

Agneta Malmgren Fänge
Foto: Åsa Hansdotter

Albert Westergren, professor i omvårdnad vid Högskolan Kristianstad, lägger ett särskilt fokus vid evidensen kring att förebygga undernäring hos äldre strokepatienter.

Albert Westergren
Foto: Jakob Westergren