CASE scientific sessions: Om etiska möten i forskningsprocessen och kulturanalys av äldre personers motionsvanor

Den 5 februari hölls årets första seminarium i CASE Scientific Sessions, där
Ylva Johansson och Kei Nilsson presenterade sina examensarbeten.
Från vänster i bild: Ylva Johansson och Kei Nilsson
Från vänster: Ylva Johansson och Kei Nilsson, som presenterade sina examensarbeten.

Först ut var Ylva Johansson, vid Lunds universitets centrum för teologi och religionsvetenskap. Hon presenterade sitt examensarbete i etik med titeln ” Existentiella aspekter av professionsöverskridande möten - Om etiska möjligheter och utmaningar i samverkansprojekt med utgångspunkt i Knud E Løgstrups författarskap”.
Ylva har använt filosofen Løgstrups resonemang om tillitsfulla relationer och applicerat den på möten mellan forskare och professionella yrkesutövare.

Kei Nilsson, vid Lunds universitets institution för kulturvetenskaper, presenterade sitt examensarbete i tillämpad kulturanalys med titeln ”Beyond being physically active: Culturing the ageing body”.
Kei har gjort en kulturanalys av äldre personers motionsvanor, motivation, och sociala interaktion, och hur detta sammantaget påverkar den åldrande kroppens dagliga prestationsförmåga.

Seminariet leddes av professor Susanne Iwarsson, som framförde sitt tack för de intressanta presentationerna. Syftet med CASE Scientific Sessions är att erbjuda tvärvetenskapliga seminarier, workshopar och doktorandaktiviteter med fokus på åldrande och stödjande miljöer, för medarbetare anslutna till CASE. Bakom CSS står fyra fakulteter vid Lunds universitet som alla är engagerade i CASE: Juridiska fakulteten, Lunds Tekniska Högskola (LTH), Medicinska fakulteten och Socialhögskolan.

Läs Kei Nilssons examensarbete: “Beyond being physically active: Culturing the ageing body”

Läs mer om CASE Scientific Sessions