Ge svängrum för åldrandet

Vi blir allt äldre i Sverige och förlängningen av livet är oftast av godo, fler aktiva år läggs till. Men alla får inte en ålderdom som fylls med barnbarn, golfspelande och en långtur till Portugal. Äldre behöver bra bostäder att åldras i, friska som sjuka. Det tematiska samverkansinitiativet Sociala rättigheter och boende för den åldrande befolkningen vill påverka framtidens bostadspolitik och boende.
Man med rollator och hund, i hemmet
Hur vi bor på ålderns höst påverkar hälsan. Äldre behöver bra bostäder att åldras i, friska som sjuka. Foto: Johan Bävman