Mission is possible lyfter fram Maria H Nilsson

Maria H Nilsson
Maria H Nilsson. Foto: Erik Skogh

Lunds universitets strategiska forskningsområde "Mission is possible" har lagt ut ett nytt temanummer på sin hemsida - Från livmodern till ålderdomen.

Bland andra intervjuas Maria H Nilsson, docent i sjukgymnastik, som är knuten till CASE.

I fokus för intervjun står en studie som hon leder sedan 2013 ”Boende och hälsa hos personer som åldras med Parkinsonssjukdom”. Där följs patienter under flera år för att se vilka utmaningar de lever med i sin vardag och hur dessa förändras över tid.

Hon menar att studien är viktig av många olika orsaker.

– Framför allt för att det saknas kunskap vad gäller samspelet mellan hälsa och boendet hos dessa individer, trots att tillgänglighetsproblem och boendefrågor står högt upp på den politiska agendan, säger Maria H Nilsson och fortsätter:

– Många liknande studier har gjorts på friska personer, men personer med Parkinsons sjukdom har väldigt specifika problem.

Läs hela artikeln på  "Mission is possible":s hemsida -
Att leva med Parkinson – en utmaning i vardagen