Nya forskningsmedel från Formas

Forskningsmedel till Framtidens forskningsledare för ”Utrymning från byggnader i ett åldrande samhälle”
Gunilla Carlsson

Avdelningen för Brandteknik och Centre for Ageing and Supportive Environments (CASE) vid Lunds universitet har beviljats forskningsmedel för ett tre-årigt projekt om utrymning från byggnader i ett åldrande samhälle. Målet med projektet är att utveckla begreppet ”Utrymning för alla” för att säkerställa att planering och tillvägagångssätt vid utrymning är utformat så att alla samhällsmedborgare beaktas likvärdigt. Huvudansvarig forskare för projektet är Dr Enrico Ronchi. Det tvärvetenskapliga projekt-teamet inkluderar framstående forskare från CASE (Dr Gunilla Carlsson, Dr Björn Slaug, Dr Steven Schmidt och Dr Giedre Gefenaite) och fick beviljat 3 miljoner kr från FORMAS (Forskningsrådet för miljö, areella näringar och samhällsbyggande) i utlysningen för Framtidens forskningsledare.

In English:

Future Research leader grant on "Building Egressibility in an ageing society"

The department of Fire Safety Engineering and the Centre for Ageing and Supportive Environments (CASE) at Lund University got granted a joint 3-year project in the research area of egress (that is, exiting a building in case of emergency) and ageing. The goal of the project is to develop the concept of Egressibility for all to ensure that egress planning and procedures are designed to equally consider all members of an ageing society. The principal investigator of the project is Dr Enrico Ronchi. The multi-disciplinary project team includes top researchers in Health Sciences from CASE (Dr Gunilla Carlsson, Dr Björn Slaug, Dr Steven Schmidt and Dr Giedre Gefenaite) and it received 3 million Swedish crowns from the Swedish Research Council FORMAS within the call "Future research leaders".