Nytt tema för CASE forskare om samverkan

fyrverkerier

Den 28 februari stod det klart. Samverkansrådet vid Lunds universitet enades om att utdela projektmedel till fem ansökningar för tematiska samverkansinitiativ under 2018-2020. Forskare knutna till CASE var bland de sökande och tilldelas nu 500 000 kronor årligen under tre år.

- Det är en stor framgång för förnyelsen av CASE att vårt tematiska samverkansinitiativ nu, i en ny konstellation av sökande från de fyra medverkande fakulteterna, prioriterats för finansiering, säger professor Susanne Iwarsson, koordinator för CASE.

CASE:s nya samverkanstema heter: A Social Rights and Social Policy Perspective on Housing for the Ageing Population – Addressing Complex Issues by Transdisciplinary Research.

Framtida genombrott
Syftet med samverkansrådets utlysning är att finansiera initiativ som fokuserar på lösningar av samhällsutmaningar inom områden där Lunds universitet redan har etablerad forskning och där Lunds universitet kan bidra till framtida genombrott.

Vidare är tanken att detta ska skapa plattformar som ger förutsättningar för samarbete mellan forskare vid Lunds universitet och identifiera extema avnämare. Samt att stimulera till samarbeten över fakultetsgränser och lyfta fram goda exempel på samverkansprojekt.

Mycket lägligt
- Dessa medel gör det möjligt att finansiera aktiviteter och stödinsatser som vanligtvis inte går att finansiera med projektmedel. Dessutom kommer universitetets satsning på ett nytt tema inom CASE mycket lägligt med tanke på att vår verksamhet just nu utvärderas av Forte, säger Susanne Iwarsson.

Text: Erik Skogh
Bild: Kennet Ruona