Susanne Iwarsson ny redaktör på EJA

EJA Från vänster: Susanne Iwarsson, Matthias Kliegel, Dorly Deeg och Marja Aartens.
Från vänster: Susanne Iwarsson, Matthias Kliegel, Dorly Deeg och Marja Aartens.

Sedan den 1 januari 2018 är professor Susanne Iwarsson, koordinator för CASE, ny redaktör på European Journal of Ageing (EJA). Hon ska hålla i området hälsovetenskap och folkhälsa.

- Det är mycket hedrande att ha blivit tillfrågad om detta uppdrag även om det kommer att ta en hel del av min tid i anspråk, säger Susanne Iwarsson.

Den 27 november höll redaktionen ett möte i Lund för att alla skulle få chans att träffa varandra. Susanne Iwarsson är inte den enda nya redaktören på EJA som nu genomgår ett generationsskifte.

Professor Matthias Kliegel vid University of Geneva i Schweiz blir ny redaktör inom området beteendevenskap. Marja Aartens, research professor vid norska Velferdsforskningsinstituttet NOVA i Oslo, tillträder inom området socialvetenskap.

På plats var även professor em. Dorly Deeg vid VU University Medical Centre, Nederländerna. Hon grundade EJA tillsammans med professor em. Hans-Werner Wahl vid tyska Heidelberg University.

- Vi hade ett givande möte och en sak som framhölls var att vi ska fortsätta upprätthålla och förstärka EJA:s tvärvetenskapliga och interdisciplinära profil. Det är en röst och ett perspektiv som behövs inom åldrandeforskningen, inte enbart i Europa utan även internationellt sett, säger Susanne Iwarsson.

För mer info om EJA: European Journal of Ageing - Social, Behavioural and Health Perspectives

2018-01-12
iDO nu på Facebook