Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

”Äldre måste kunna göra sig hörda som medborgare även i en digital tid”

en kvinna.foto
Arlind Reuter.

Intervju med Arlind Reuter, som innehar en LMK-postdoktjänst för forskningsprojektet ”Teknik i hemmet – en väg till oberoende och välbefinnande för äldre: är detta ”Det nya normala” efter covid-19 pandemin?”

Arlind Reuter berättar att det just sker mycket forskning om det som kallas digitalt inkluderande, det vill säga: har äldre tillgång till internet, känner man till hur man använder internet på ett säkert sätt och har man tillgång till teknisk utrustning som gör det möjligt?

Frågan är aktuell då många länder har en åldrande befolkning som måste kunna göra sin röst hörd i en alltmer digital miljö.

Läs hela artikeln här

 

LMK‑stiftelsen initierades av Mikael Karlsson, entreprenör och medgrundare av IT-företaget Axis. De stödjer innovativ och gränsöverskridande vetenskaplig forskning inom en rad områden. LMK‑stiftelsen ger bidrag främst till forskning vid Lunds universitet och stödjer i första hand projekt inom naturvetenskap, medicin, humaniora och teologi.