Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Att vara äldre i utsatta områden - halvtidskontroll för doktorand Afsaneh Taei

en kvinna i en lektionssal
Foto: Stina Elversson

Avhandlingsprojektet "Välbefinnande och delaktighet bland äldre personer som bor i utsatta områden" har pågått i två år. Det är halvvägs mot disputation och Afsaneh Taei hade därför avstämning.

 
De inbjudna granskarna var docent Susanne Gustavsson, Jönköping University och Margareta Rämgård, Malmö universitet. Under nästan två timmar diskuterades projektet och Afsaneh Taei fick också granskarnas råd om hur hon skulle kunna gå vidare.
 
Projektet använder intervjuer, foto från deltagarna och enkäter för att studera hur äldre personer i olika typer av utsatta eller föränderliga områden påverkas men också påverkar sitt närområde.

Till exempel tar Afsaneh Taei upp:
Hur hanterar äldre personer i socialts utsatta områden den kriminalitet som pågår i deras närhet?
Att vara aktiv i samhället och delaktig i området, hur påverkas det av hur känslomässigt knuten man känner sig till området?
Och vilka samband finns mellan hem- och närmiljö och livskvalitet?


Läs mer om projektet här

Text: Marianne Granbom