Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

CASE-forskare medverkar i årets Bokmässa

Bokmässan. Picture
Illustration: Catrin Jakobsson

Håkan Jönson och Kiran Maini Gerhardsson är två av tjugotvå författare från Lunds universitet som presenterar sina böcker på årets bokmässa i Göteborg - i Lunds digitala monter - torsdagen 23 september.

Håkans Jönsons bok har titeln "Perspektiv på ålderism"  och Kiran Maini Gerhardssons bok, som handlar om hur boende upplever och använder sina fönsteröppningar, har titeln "Vad jag tänker på när jag tänker på fönster".


Perspektiv på ålderism – diskriminerar yngre sig själva i framtiden? 
Ålderism handlar om fördomar och diskriminering av människor utifrån ålder, vanligen riktat mot äldre. Det kan handla om allt ifrån diskriminering på arbetsmarknaden till föreställningar om att äldre saknar sexualitet.
I en nyutkommen antologi sätter en rad svenska forskare ålderismens olika uttryck och aspekter i kritisk belysning. 

Håkan Jönson är professor vid Socialhögskolan och forskar om äldre och äldreomsorg.

Vad jag tänker på när jag tänker på fönster 
Vilken fönsteretikett gäller där du bor? Ständigt nerdragna persienner eller öppna gardiner? När får man titta in och ut? Finns det krukväxter, en lampa och andra föremål i fönstret?

Kiran Maini Gerhardsson, arkitekt och forskare, berättar om hur boende upplever och använder sina fönsteröppningar.


Läs mer om LU:s medverkan på Bokmässan här