Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Living with the aftermaths of a stroke in the era of the COVID-19 pandemic; the significance of home and close surroundings - ny artikel

en kvinna
Maya Kylén.

CASE-forskaren Maya Kylén har tillsammans med tre kollegor skrivit artikeln som är publicerad i tidskriften Health & Place.

Rekommendationerna om att stanna hemma för att minska spridningen av covid-19-viruset hade stor inverkan på människors vardag.

Men även om mycket tyder på att sådana rekommendationer har orsakat ångest, oro och rädsla bland allmänheten, är lite känt om hur personer som lever med komplexa hälsotillstånd, t.ex. funktionshinder efter stroke, har upplevt och hanterat situationen.

Forskarna har intervjuat fjorton deltagare (7 kvinnor, 7 män) i åldrarna 61–91 år som bor i vanligt boende (under sommaren 2020) för att undersöka hur personer som tillfrisknat efter en stroke upplevde sin vardag i sina hem och nära omgivning, under covid-19-pandemins rekommendationer.

Till artikeln