Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Undersöker äldres möjlighet att utöva sitt medborgarskap från hemmet med hjälp av digital teknik

en kvinna.foto

CASE-forskaren Arlind Reuter innehar en LMK Postdok: Teknik i hemmet – en väg till oberoende och välbefinnande för äldre: är detta ”Det nya normala” efter covid-19 pandemin?

Forskare inom detta område poängterar att tekniska lösningar som stöd för en åldrande population bör utvärderas innan de implementeras. Det krävs en djup förståelse för behov och önskningar  efter pandemin så att man utvecklar produkter och lösningar som ger positiva resultat.

Stiftelsen stödjer därför under åren 2022-2023 en LMK Postdok som i sin forskning särskilt undersöker äldres möjlighet att utöva sitt medborgarskap från hemmet med hjälp av digital teknik.

Arlind Reuters forskning handlar om hur äldre samhällsengagerade personer och representanter för äldres föreningsliv har kunnat ta hjälp av digital teknik för att behålla sitt engagemang. Hon kommer också att undersöka hur detta förändrades under covid-19-pandemin och hur äldreorganisationerna i allmänhet underlättar digitalt samhällsengagemang för äldre.

Läs mer här