Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Välkommen Jens Offerman, ny doktorand!

Jens Offerman. Foto: Privat
Jens Offerman. Foto: privat

Under våren har forskargruppen Aktivt och hälsosamt åldrande vid CASE utökats med nya doktorander. En av dem är Jens Offerman, som har en bakgrund inom idrottsmedicin.

Din forskning handlar om attityder till teknik, kan du berätta mer?
Min forskning ingår i det pågående projektet GenerationTech, som syftar till att utveckla ny kunskap om attityder till olika slags teknik, i relation till hälsa. Målet är att stimulera äldre till teknikanvändning i sin vardag och stärka deras delaktighet i samhället. Jag kommer genom enkätstudier undersöka hur olika åldersgrupper upplever ny teknik, vad som påverkat och influerat dem när de var barn och som äldre. En av enkätstudierna kommer att fokusera på hur den rådande coronapandemin påverkar attityden till teknik, när man exempelvis får handla hem mat online eller hålla digitala möten med familjen istället för att ses fysiskt.

Hur väcktes ditt intresse för forskning?
Det var framförallt genom min kandidat- och masterexamen inom idrottsmedicin som jag upptäckte mitt genuina intresse för forskning och forskningsprocessen, hur man går tillväga för att skaffa sig evidensbaserad kunskap. Min masteruppsats handlade om teknologiska hjälpmedel för träning och vardag, och som doktorand vid CASE får jag nu möjligheten att fortsätta inom det området.

Hur känns det att vara en del CASE?
Det känns väldigt bra. Jag uppskattar att det finns ett öppet klimat och att det är en tvärvetenskaplig grupp där många olika discipliner möts. Det är viktigt att man inte enbart fastnar i egna tankegångar utan kan ta del av nya infallsvinklar och lära av varandra.

Vad jobbar du med just nu?  
Vi har fått in alla resultaten från första enkätstudien och börjat göra analyser av data. Jag har börjat skriva på bakgrunden och vilka frågeställningar vi ska titta på. Eftersom datan redan var insamlad från första enkätstudien så har jag snabbt kommit in i arbetet.

Jens Offerman

Ålder: 34 år
Bor: Harlösa, Eslöv
Familj: Sambo
På fritiden: Löpning, cykling, trädgården
Utbildning/Bakgrund: Kandidat- och masterexamen i Idrottsmedicin, vid Umeå universitet

Forskningsportalen

Läs mer om forskningsprojektet GenerationTech i Lunds universitets forskningsportal: GenerationTech - Åldrande, teknik och hälsa ur ett generationsperspektiv