Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kursträffar mars 2022

Vill du veta mer om aktuell forskning om äldre och åldrande och samtidigt få en inblick i den akademiska världen? 

mobiltelefon.foto
I programmet UserAge är en utgångspunkt att det ofta är en fördel att involvera de som kan ha nytta av forskningens resultat i själva forskningen.


Ett aktivt och hälsosamt åldrande och utmaningarna i välfärdssystemet behöver nya lösningar. Dessa lösningar kräver att forskningen tar nya grepp. Att demokratisera kunskapsprocesserna och låta fler röster komma till tals är ett sådant. 

En utgångspunkt för forskningsprogrammet UserAge är att det ofta är en fördel att involvera dem som kan ha nytta av forskningens resultat i själva forskningen. 

Vi vet samtidigt att tröskeln till akademin och forskningen kan upplevas som hög. Ett sätt att låta fler komma till tals är att försöka sänka tröskeln. Därför arrangerar vi nu två kursträffar som i första hand är riktade till seniora medborgare. 


•    Vid den första kursträffen presenteras aktuella forskningsprojekt inom området äldre och åldrande som på olika sätt engagerar individer och organisationer utanför universitetet. 
•    Under den andra träffen ges en fördjupad introduktion till den infrastruktur som ramar in svensk forskning:
Vem styr forskningen?
Hur finansieras den?
Vilka är de aktuella trenderna? 

OBS Det går bra att delta i endast en av träffarna.

kvinna som mäter.foto

Maxantal deltagare på träffarna är 30 personer. Först till kvarn!

Tid:
Kursträff 1
onsdag 2 mars kl. 13-16  
Kursträff 2
måndag 28 mars kl. 13-16

OBS Det går bra att delta i endast en av träffarna.

Plats:
Sal C315 HSC - Health Sciences Centre, Margaretavägen 1B, Lund (stadsbuss 3, hpl Margaretavägen), vi samlas i receptionen kl 12 55.

Anmälan: 
dan [dot] lindblom [at] med [dot] lu [dot] se

Vill du veta mer?
Kontakta forskaren Sara Hultqvist, tel. 0708-911229 eller Brukarrådets ordförande Stig Ålund tel. 0725–229904.