Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Aktiviteter

Stormöte 1 februari 2019

Nu planerar vi för nästa stormöte med samtliga forskare och externa partners.

Malmö Meet och Living Lab plus 2018-2019

Trots samhällets globala utveckling har svenska äldreboenden i stort sett utformats på samma vis under de senaste decennierna och att skapa kvalitativa äldreboenden inom rimliga ekonomiska gränser är en utmaning. Malmö stad har tillsammans med arkitektfirman Tengbom tagit initativet till ett samarbete för att utveckla koncept för framtidens boende för äldre. Pågår under hösten 2018 och våren 2019.

Se en film från första workshopen: https://www.youtube.com/watch?v=Qr3LpSe3yHY&feature=youtu.be
Läs mer i artikeln från Malmö stads hemsida: http://www.malmobusiness.com/vi-vill-visa-vagen-innovativa-boendeformer-aldre/

PRO & SPF boendekonferens i oktober 2018

Den 9 oktober samlades de skånska pensionärsföreningarna i Eslöv för en heldag om framtidens boende för äldre. Det var en dag fylld av forskning, demografi, presentationer av boendeformer och slutsatser från en statlig utredning. Marianne Granbom bjöds in som representant för CASE och det tematiska samverkansinitiativet för att presentera de senaste forskningsrönen och samhällstrenderna. Du kan läsa mer här.

Marianne Granbom
Marianne Granbom

Kick-off 5 september 2018

Tidigt i september träffades för första gången alla forskare och externa partners för att lära känna varandra och starta upp det 3-åriga samarbetet. Se presentation PDF iconhär

Tematiskt samverkansinitiativ