Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Samverkansinitiativet

Sociala rättigheter och boende för den åldrande befolkningen

Forskningscentret CASE ansvarar för ett av Lunds universitets tematiska samverkansinitiativ: Sociala rättigheter och boende för den åldrande befolkningen. De tematiska samverkansinitiativen ska bidra till lösningar på centrala samhällsutmaningar.

Lunds universitets tematiska samverkansinitiativ är mötesplatser för kunskap inom preciserade problemområden. 

Mer information om universitetets samverkansinitiativ

Forskningscentrumet CASE samarbetar med flera aktörer inom och utanför akademin kring temat Sociala rättigheter och boende för den åldrande befolkningen. 

figur

Att skapa goda livsvillkor för den åldrande befolkningen är en global samhällsutmaning. Det behövs mer kunskap om inkluderande och långsiktigt hållbara bostäder och bostadsområden som gynnar hälsosamt åldrande oavsett resurser. 

Samverkansinitiativet Sociala rättigheter och boende för den åldrande befolkningen är en mötesplats för kunskap som rör bostäder och bostadsområden. Målet med det tematiska samverkansinitiativet är att ta fram kunskap som påverkar framtidens bostadspolitik och boende. 

Medverkande fakulteter

Externa samverkanspartners


För att se alla forskningsprojekt som är kopplade till initiativet, gå till LU:s forskningsportal.

 

Kontakt

Susanne Iwarsson
Professor och projektkoordinator
+46 46 222 19 40
susanne [dot] iwarsson [at] med [dot] lu [dot] se

Oskar Jonsson
Biträdande forskare och aktivitetskoordinator
+46 72 711 24 25
oskar [dot] jonsson [at] med [dot] lu [dot] se