Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

CASE webbdagar – sociala rättigheter och boende för den åldrande befolkningen

Välkommen till CASE webbdagar som arrangeras tre dagar i maj – 3, 10 och 17 maj. Tv-profilen Johan Wester guidar deltagarna genom webbdagarna på temat sociala rättigheter och boende för den åldrande befolkningen.

En man i rullstol.

CASE webbdagar i maj hålls online under tre måndagar på temat sociala rättigheter och boende för den åldrande befolkningen.  

Forskningscentrumet CASE samarbetar med flera aktörer kring detta tema, som är ett av Lunds universitets tematiska samverkansinitiativ. De tematiska samverkansinitiativen ska bidra till lösningar på centrala samhällsutmaningar.

Tv-profilen Johan Wester, som gärna beskriver sig som en driven samhällsbyggare, kommer att närma sig ämnet på ett nyfiket och humoristiskt sätt. 

CASE webbdagar vänder sig till alla som är intresserade av frågor som berör boende, hälsa och sociala rättigheter för äldre personer. 

Forskare, äldre personer, anhöriga, intresseorganisationer, kommunala och regionala företrädare och representanter från hälso- och sjukvårdssektorn samt bostadssektorn kan ha ett särskilt intresse av att delta.

Programmet i korthet

 • Måndag 3 maj, kl. 13.00-14.30
  Tema: Åldrande
  Webbdagen är även en del av Hållbarhetsveckan 2021 som anordnas årligen i Lund. 

 • Måndag 10 maj, kl. 13.00-14.30
  Tema: Boende för den åldrande befolkningen

 • Måndag 17 maj, kl. 13.00-14.30
  Tema: Sociala rättigheter för den åldrande befolkningen
   

Vill du ta del av programmet i sin helhet? Här nedan hittar du en länk till programpunkterna.

Länk till hela programmet för CASE webbdagar

CASE webbdagar arrangeras som ett webbinarium i Zoom. Det innebär att enbart arrangören och medverkande kan dela bild, ljud och skärm. Som deltagare kan du interagera genom att ställa frågor via en chattfunktion. CASE webbdagar spelas in och kan komma att tillgängliggöras i efterhand. 

För mer information är du välkommen att mejla eller ringa till Oskar Jonsson, aktivitetskoordinator och biträdande forskare. 

E-post: oskar [dot] jonsson [at] med [dot] lu [dot] se
Telefon: 046 222 19 96

Foto på Johan Wester.

Johan Wester – moderator för CASE webbdagar

Tv-profilen Johan Wester är moderator för CASE webbdagar. Han kan ta sig an de lite tyngre ämnena på ett nyfiket och nyanserat sätt. 

CASE webbdagar 2021

Vartannat år bjuder forskningscentrumet CASE in allmänheten till det som brukar kallas för CASE-dagen. Pandemin gör att vi i år ställer om och arrangerar tre webbdagar där vi berättar om pågående forskning om åldrande och hälsa. Vill du ta del av presentationerna från den senaste CASE-dagen? Kolla in spellistan på Youtube. Inspelningarna är inte textade.

Länk till spellista för CASE-dagen 2019 på Youtube

Kontakt

Oskar Jonsson
Aktivitetskoordinator
+46 46 222 19 96
oskar [dot] jonsson [at] med [dot] lu [dot] se