Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

CASE-dagen

CASE-dagen är en återkommande aktivitet med syfte att sprida kunskap om centrumets pågående forskning om åldrande och stödjande miljöer.

Heidi lutar sig mot vit yttervägg
Heidi Avellan, politisk chefredaktör på HD-Sydsvenskan, modererade CASE-dagen 2024. Foto: Charlotte Carlberg Bärg

CASE har etablerat en återkommande CASE-dag som initieras och arrangeras av centrumets Brukarråd. Syftet med CASE-dagen är att genom populärvetenskapliga arrangemang sprida centrumets forskningsresultat till alla som är intresserade av frågor som berör åldrande och stödjande miljöer.

Erfarenheterna från CASE-dagen är mycket positiva med flera hundra deltagare med engagerande och inspirerande dialog mellan presentatörer och publik.

  • CASE-dagen 2024 arrangerades den 16 april 2024, på Campus Helsingborg i samarbete med Lunds universitets tematiska samverkansinitiativ Sociala rättigheter och boende för den åldrande befolkningen.
  • CASE-dagen 2023 arrangerades den 25 oktober 2023 på temat Åldrande i ett föränderligt samhälle, och gästades av äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje.
  • CASE-dagen 2021 ställdes om till ”CASE webbdagar”, kortare onlineaktiviteter under tre måndagar i maj 2021. Tv-profilen Johan Wester guidade deltagarna genom webbdagarna på temat "sociala rättigheter och boende för den åldrande befolkningen".
  • CASE-dagen 2019 arrangerades den 7 november 2019 på LUX i Lund. Programmet modererades av Artur Ringart, f d sportjournalist och grundare av nyhetssajten News 55. Temat var "brukarmedverkan i forskning om åldrande och hälsa". Alla presentationer spelades in: CASE-dagen 2019 på Youtube

Kontakt

Oskar Jonsson
Aktivitetskoordinator
+46 46 222 19 96
oskar [dot] jonsson [at] med [dot] lu [dot] se

Foto på Johan Wester.

Johan Wester – moderator för CASE webbdagar 2021

CASE-dagen 2021 ställdes om till ”CASE webbdagar”, kortare onlineaktiviteter under tre måndagar i maj 2021.

Tv-profilen Johan Wester guidade deltagarna genom webbdagarna på temat "sociala rättigheter och boende för den åldrande befolkningen".

CASE-dagen 2019. Moderator Artur Ringart och Professor Susanne Iwarsson.
Artur Ringart var moderator för CASE-dagen 2019. Här tillsammans med professor Susanne Iwarsson.