Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kungliga Humanistiska Vetenskapssamfundets jubileumspris tilldelas CASE-forskaren Tove Harnett

en kvinna mottar ett pris

Priset delas ut "för framstående vetenskapliga insatser inom samhällsvetenskap och juridik".

Pristagaren ska i bästa mening motsvara kravet om att vara en "allsidig akademiker". Prissumman är på 50 000 kronor. 

Tove Harnett kommenterar priset så här:

- Jag är tacksam att Kungliga Humanistiska Vetenskapssamfundet delar ut ett pris som betonar allsidighet. Mycket inom akademin handlar om att vara excellent inom ett snävt fält. Jag verkar inom många forskningsfält: äldreomsorg, ålderism och att åldras med missbruk och jag arbetar med många olika saker utöver själva forskningen. Den senaste två veckorna har jag skrivit remissvar på förslag till ny äldreomsorgslag, varit ute och pratat för pensionärsföreningar och tillsammans med Håkan Jönson talat på en konferens om äldre och alkohol arrangerad av Systembolaget. Dessutom undervisar och handleder jag studenter på olika nivåer: från grund- till forskarutbildningsnivå, säger hon.