Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Stärka akademisk kompetens i omsorgen

Papper och penna i föreläsningssal.

Syfte

Syftet var att säkra akademisk kompetens i omsorgen i Helsingborgs genom att bidra till utveckling, hög kvalitet och i förlängningen god hälsa och livskvalitet för kunder, närstående och medarbetare inom Omsorg Helsingborg.

Mål

Ett angeläget område för verksamheterna var att förstå varför en stor del av de boende på vårdboendena upplevde ensamhet och vad som kunde göras åt det. Under året kopplades forskaren till tre vårdboenden för att arbeta verksamhetsnära. Forskaren deltog också i en kartläggning av dagverksamheten som resulterade i förslag på utvecklingsområden med tydligare inriktningar på dagverksamheten. Målet med samarbetet är att bidra till utveckling, hög kvalitet och i förlängningen god hälsa och livskvalitet för kunder, närstående och medarbetare inom Omsorg Helsingborg.”

Resultat

Mellan juli 2018 och juni 2019 var CASE-forskaren Lisa Ekstam anställd på 30% som forskare inom Vård- och omsorgsförvaltningen, Helsingborg stad. En rapport om ensamhet och aktivitet på vårdboenden samt en rapport om dagverksamheten. Flera genomförda workshops med anställda i verksamheten.

Rapport om ensamhet och aktiviteter på vårdboenden

Kontakt

Projektledare

Lisa Ekstam, docent tillämpad gerontologi, Lunds universitet

lisa [dot] ekstam [at] med [dot] lu [dot] se