Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Välkommen Frida Nordeström, ny doktorand!

Frida Nordeström.
Frida Nordeström, ny doktorand vid CASE. Foto: Jon Ulvsgärd.

Under våren har forskargruppen Aktivt och hälsosamt åldrande vid CASE utökats med nya doktorander. En av dem är Frida Nordeström, legitimerad arbetsterapeut.

Vad handlar din forskning om?
Min forskning ingår i projektet RELOC-AGE som syftar till att studera hur boendepreferenser hos yngre äldre påverkar hälsa och ett aktivt åldrande. För en del så kanske barnen flyttat hemifrån, och man börjar fundera på om man ska jag bo kvar eller flytta. Med hjälp av kvantitativa och kvalitativa datainsamlingsmetoder kommer vi att följa personer i åldersgruppen 55+ som överväger val av bostad och flyttning.

Hur väcktes ditt intresse för forskning?  
Det har varit en process. Jag är legitimerad arbetsterapeut och har sedan 2006 arbetat på psykiatrisk öppenvårdsmottagning, inom socialpsykiatri och kommunal hälsosjukvård. Efter min kandidatexamen inom arbetsterapi så ville jag fördjupa mig ytterligare i ämnet vilket ledde till en masterexamen och en specialistexamen i arbetsterapi. När jag såg tjänsten som doktorand kände jag att det var rätt väg att gå för att fortsätta fördjupa mig. Jag har arbetat både på landsting och kommun och tycker överlag att kommuner behöver bli bättre på att ställa om och arbeta mer utifrån evidens och det är något jag hoppas kunna bidra med.

Hur känns det att vara en del av CASE?
Det är spännande. Jag gillar verkligen arbetsterapi som ämne och nu får jag också möjligheten att möta forskare inom andra discipliner. Det projekt jag ingår i är tvärvetenskapligt och det ska bli intressant att se vad som händer när olika discipliner möts.

Vad jobbar du med just nu?
Jag har påbörjat min individuella studieplan och gått en introduktionskurs för nya doktorander. Just nu jobbar jag 20 % i forskargruppen och CASE, i höst går jag upp till 100 %.

Frida Nordeström

Ålder: 39 år
Bor: Karlskrona
Familj: Make
På fritiden: Läsa science-fiction, äta gott. 
Utbildning/Bakgrund: Legitimerad arbetsterapeut, Masterexamen i arbetstera
pi, specialist i arbetsterapi

Forskningsportalen

Läs mer om forskningsprojektet RELOC-AGE i Lunds universitets forskningsportal: RELOC-AGE: Vilken betydelse har val av boende och flyttningar för aktivt och hälsosamt åldrande?