Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

CASE Scientific Session med Tine Buffel om den åldersvänliga rörelsen

en kvinna föreläser.foto
Tine Buffel.

Tine Buffel är professor i sociologi och socialgerontologi vid University of Manchester, där hon leder Manchester Urban Aging Research Group.

Hennes presentation fokuserade på sociala och ekonomiska ojämlikheters konsekvenser, både för forskning och urbant åldrande. Implikationerna av dessa ojämlikheter för åldersvänlig politik och praktik diskuterades, med argumentet att om man inte uppmärksammar frågor om ojämlikhet och social rättvisa, så finns det en mycket reell risk att förstärka ojämlikheterna.

Utmaningar och möjligheter

Tine Buffel gav en översikt över de viktigaste utmaningarna och möjligheterna för framtiden för den åldersvänliga rörelsen. Hon presenterade även ett manifest för att inspirera till framsteg för rörelsen, som bygger på idéer kring rumslig rättvisa och rätten till en åldersvänlig gemenskap.