Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Marianne Granbom intervjuas i Vetenskapsradion

Marianne Granbom. Foto. Agata Garpenlind
Marianne Granbom. Foto. Agata Garpenlind

Hur är det att som 70 år och äldre ingå i en riskgrupp med restriktioner under coronapandemin? Det undersöker Marianne Granbom, doktor i hälsovetenskap vid forskningscentrumet CASE. I Sveriges Radios (SR) program Vetenskapsradion, berättar hon om den nya studien.

Vid äldreforskningscentrat CASE pågår just nu en studie om coronapandemins konsekvenser för äldres hälsa och vardag. Syftet med studien är att undersöka hur hälsan och vardagen påverkas över tid, av coronapandemin 2020 i Sverige, bland personer som på grund av sin ålder betraktas tillhöra en riskgrupp. I studien intervjuas 17 personer, 70 år eller äldre, om hur det är att leva med restriktioner under coronapandemin.

– Hur personer som drabbas av de här restriktionerna, eller som ska följa restriktionerna upplever det, hur deras vardag och deras mående påverkas av det, det kommer ha långtgående konsekvenser. Kanske längre än vad själva virusets spridande har, säger Marianne Granbom, som leder studien, i en intervju i Vetenskapsradion.

Lyssna på inslagen
Hur påverkas äldre av restriktioner under pandemin?
Marianne frågar om livet i riskgruppen äldre